Principper for kosten
• Vi følger fødevarestyrelsens ernæringsanbefalinger
• Vi vægter at maden er sund, varierende og tiltalende.
• Vi tilstræber at bruge minimalt sukker og salt i maden.
• Vi tilslutter os Københavns kommunes citat: ”Undersøgelser viser, at sund og varieret mad kombineret med aktive bevægelsesvaner spiller en stor rolle for børnenes selvværd, indlæring, og evne til at mestre en lang række sociale og praktiske færdigheder”
Vi indkøber efter årstidens frugt og grønt. Råvarerne er ca. 90–100% økologiske, altså har vi det Økologiske Guldmærke .
Maden bliver så vidt muligt produceret af friske råvarer. Vi lægger vægt på at undgå konserveringsmidler, tilsætningsmidler, farvestoffer og sødemidler. Vi tilstræber at bruge minimalt sukker og salt i maden.
Menuplaner i vuggestue og børnehave hænger synligt på begge etager.
Vi samarbejder med Meyers Madhus om de nye retningslinjer ift. kost og ernæring.
Hensyn til forskellige overbevisninger
Vi tager altid hensyn til religiøse overbevisninger Derfor er alt kød der serveres Halalslagtet og økologisk. Til vegetarer er der alternative tilbud til kød. I øvrigt tager vi størst mulige hensyn til forældrenes ønsker.
Allergi
Hvis barnet har nogen form for allergi, som betyder at barnet skal have en anden kost eller drikkelse, skal vi have en lægeerklæring fra en speciallæge som påviser det. Hvis barnet er multiallergiker har forældre mulighed for at søge om at blive frataget madordningen, og selv medbringe en madpakke. Vi følger Københavns retningslinjer på området.
Børnefødselsdage og andre festlige indslag
Ønsker forældrene at medbringe noget spiseligt til fødselsdage, opfordres forældrene til at matche kostpolitikken og komme med sunde alternativer til sukkerholdige kager og slik. Vi anbefaler figenstænger eller frugt, selvfølgelig også økologisk.
Vi serverer æbleskiver og pebernødder til jul og evt. kiks og småkager til forældrekaffen.
Måltider i løbet af dagen
Børn i vuggestue og børnehave tilbydes morgenmad når de kommer tidligt. Vi serverer havregrød med frugtmos og rugbrød med smør
Vuggestuebørn og børnehavebørn tilbydes et mellemmåltid, med et lille stykke brød kl. 9.00.
Hele huset spiser frokost mellem 10.30/11.00 til kl. 11.30. Vi får hjemmelavet mad fra eget køkken med en kød-dag, fisk, vegetarisk og rugbrød, samt en suppedag. Hver uge kan de aktuelle madplaner ses på etagerne. Børnene drikker vand til frokosten.
Vuggestue og børnehave tilbyder børnene et eftermiddagsmåltid ca. kl. 14.00, Det kan være rugbrød med makrel, hjemmebagt brød med smør, grøntsager, frugt og koldskål mm. Børnene tilbydes mælk.
Der tilbydes lidt brød igen ca. kl. 16.15 for de børn der skal være der til lukketid.